2018-01-20 1335 瀏覽
奧海城近年要UPGRADE,商鋪大執位,引入很多高級食店。OUTBACK Steakhouse 開幕二個月,無論日夜都大排長龍⋯⋯⋯晚上價錢都幾貴架,但LUNCH SET 就相對抵食!! LUNCH SET由HK$88 起,已包括麵包、餐湯、沙律、主菜同飲品。我們點了一個HK$88 的「奧坊芝士漢堡」同HK$118 「燒加拿大黑毛豬扒」很特別,待應竟強調他們的「黑毛豬」建議可以七成熟,隔離枱都點了這個主菜,聽到豬可以唔全熟都大感驚訝!!大叫說:豬唔熟會有蟲架!!但我呢D「膽生毛」,覺得該餐廳既然咁有自信,就試下,七成就七成啦!!先上的是餐前麵包,應該是「黑糖麵包」,雖然黑糖味不太濃,但很暖暖地,很軟熟,幾好味!!接著是是日餐湯「TOMATO BASIL] + SALAD我覺得個湯都好好飲,我鐘意!!剛好食完頭盤,主菜就來了。先來「奧坊芝士漢堡」配薯條,side dish 的薯條又香脆但主角的芝士漢堡就一般啦!!味道同食麥當勞的芝士漢堡差不多。我很好奇的七成熟「黑毛豬」來了,但我切開,其實係九成熟的!!味道都OK的,肉唔「鞋」有彈性,不過豬味比我在其他地方食的黑毛豬「淡」,配「磨菇汁」我
奧海城近年要UPGRADE,商鋪大執位,引入很多高級食店。

晚上價錢都幾貴架,但LUNCH SET 就相對抵食!!

接著是是日餐湯「TOMATO BASIL] + SALAD
我覺得個湯都好好飲,我鐘意!!

剛好食完頭盤,主菜就來了。

味道都OK的,肉唔「鞋」有彈性,不過豬味比我在其他地方食的黑毛豬「淡」,配「磨菇汁」我就覺得唔太夾。
個飯都一般啦!!

餐飲可以選「檸樂」不用加錢,我覺得好抵!!

總結來說,味道方面,頭盤比主菜好味,份量都不少,CP值幾高!!
題外話/補充資料: 不幸地,我們今次坐近「出菜位」,見到待應「舉」著重重又熱辣辣的食物在我身邊刷身而過,都有D 驚驚。
2018-01-20
15 分鐘 (堂食)