2020-09-22
今日嚟開大角咀哩邊見客,工作完之後都差唔多2點半,見「泰爸爸」差唔多開始下午茶時段,又幾抵食咁就同同事入去醫一醫五臟腑。我同同事各自叫咗一個下午茶餐再加多2個小食一齊share😆 下午茶餐都係$40起、而午餐都係$4x-$6x ,係奧海城嚟講真係好抵食呀。重點係tea set 嘅份量同午餐係一樣嘅,抵上抵,CP值超好👍🏻泰式海南雞飯 💰$40- 海南雞件份量都唔少,而且啖啖肉,唔會因為係下午茶就將貨就價,大讚! 海南雞件好滑,唔會嚡口。油飯香氣十足,唔會過份油膩。差唔多見每一台都有人食緊😂冬蔭公湯金邊粉 💰$42- 哩個已經係最貴嘅下午茶餐,都只係$42😙有齊哂蝦、魷魚🦑、青口、同埋勁多香菇👍🏻海鮮配料夠爽口,冬蔭公湯底酸度足夠,但小妹覺得可以再辣少少就更好泰式串燒 💰$48串燒有4大串,豬肉同雞肉各2串,大大串好抵呀海鮮粉絲沙律 💰$58其實哩個粉絲沙律嘅份量可以當一個主食😲海鮮配料絕對不少,仲有大量櫻花蝦,配以酸辣汁,作為前菜勁開胃食到最後先發現原來「泰爸爸」係有happy hour 喎,由2點開始到6點,啤酒有買一送一,下次真係可以再嚟試一試
泰式海南雞飯 💰$40
冬蔭公湯金邊粉 💰$42