2023-04-19
APM既Cupping room 隱藏咗一間法國菜,入面裝修截然不同。 4 道菜晚餐$198起已經有交易,都幾抵食,重點係可以飲埋Cupping Room既咖啡! 餐湯:甘筍南瓜湯,清甜幼滑頭盤:煙三文魚蒜蓉檸檬汁羽衣甘藍沙律個沙律汁蒜蓉味好香,加埋檸檬汁幾fresh。 香草牛油脆田螺配薯蓉一客3粒,田螺香軟,滿滿香草牛油香味。蟹肉黑松露意粉配時令菇橄欖油蒜香提升左松露醬味,意粉條條掛上松露菌,軟硬度剛好煙煙韌韌。配上蟹肉增多一份鮮味! 澳洲M5和牛牛排 配薯條點上了medium well,M5 和牛肉鮮嫩,中間透紅,肉味濃厚juicy,薯條香脆粗身內軟,附上蛋黃醬。可惜晚上沒有手冲咖啡,最後點了mocha 奶泡打得滑,朱古力跟咖啡很平均,當然少不了靚靚拉花圖案另外也點上Affogato,espresso配上雲尼拿雪糕,冷熱與甘甜同時送上,啱哂三心兩意的我🤭📍Bistro Le Parisien 觀塘APM大堂高層15號舖
餐湯:甘筍南瓜湯,清甜幼滑
頭盤:
煙三文魚蒜蓉檸檬汁羽衣甘藍沙律
個沙律汁蒜蓉味好香,加埋檸檬汁幾fresh。
香草牛油脆田螺配薯蓉
一客3粒,田螺香軟,滿滿香草牛油香味。
蟹肉黑松露意粉配時令菇
澳洲M5和牛牛排 配薯條
可惜晚上沒有手冲咖啡,
📍Bistro Le Parisien
觀塘APM大堂高層15號舖