2023-06-08 108 瀏覽
"捌捌陸",對我來講的含義係:拜拜喇,下次再來過,對你,妳來講, 都應該係同樣意思啩,現場所見,九成半坐滿人。“紅燒半筋半肉麵”:紅燒牛肉麵係台灣嘅招牌,咁我鍾意有牛筋,所以就叫咗半牛半筋麵,麵就揀咗QQ彈彈嘅台灣麵 ,牛肉好厚肉,牛筋又够晒腍,紅燒湯底牛味濃郁,我和朋友都食得津津有味;“花雕醉雞卷滷肉飯” 都幾有特色,花雕醉雞卷切成一片片,酒味濃郁,好醉, 好味👍"肉燥燙青菜":今今次嘅青菜係菠菜來㗎,好新鮮好嫩,再加埋啲肉燥,令到比較清淡的菜味添上啲肉味,咁樣嘅葷素配搭幾有意思;“麻辣鴨血”我同朋友都鍾意,食得零舍開心,少少的麻辣味好吸引,太辣未必食得到。“台式小食拼盤” 有5樣食品,分別係蝦膠油炸鬼、酥炸花枝丸、地道台灣腸、酥炸甜不辣、黑糖地瓜條,味道都唔錯,地瓜條更得我歡心😜😜