想喺蘭桂坊附近揾間酒吧一邊聽live band一邊飲杯高質cocktail?我發掘到蘭桂坊新開咗間樓上酒吧《Darkroom》@hkdarkroom ,燈光幽幽,有全LKF 最大K房!設計有格調,酒櫃啲酒勁impressive 💕環境靜謐,逢星期五、六仲有超正live music,好岩chill下傾計😄🍹DARKROOM MARY $148第一啖已經成功入咗我嘅Top List😘經典Bloody Mary 嘅變奏版~巧妙加入余均益辣汁,紅色打able之外,仲辣辣哋好過癮,同vodka base & 蕃茄汁好夾。即使係咁,其實勁易入口!必叫~🍸Weekly Special $148女仔岩飲Rum~呢杯mix香蕉,芒果,espresso 嘅special 夠creamy,同時味道層次又超細膩💕微微酒味,配合新鮮水果,聽住live music 勁chill🤪調酒師介紹咗兩款out-of-menu嘅cocktail🙌偷偷地話我地知,係用咗澳洲特色Gin調製~🧊HRE Blue Wren Gin & Tonic $130夏天最岩飲citrus嘅飲品🍋呢杯飲品以檸檬,柑桔為主軸,fruity之餘口

🍹DARKROOM MARY $148
DARKROOM MARY

🍸Weekly Special $148
Weekly Special

夏天最岩飲citrus嘅飲品🍋呢杯飲品以檸檬,柑桔為主軸,fruity之餘口感輕盈俐落,仲好夠crispy。以青瓜片點綴,顏色好refreshing🥒
HRE Blue Wren Gin & Tonic

🥃HRE Espresso Gin $150
玩味原創Cocktail 朱古力味🍫令味覺交織喺果甜同甘香之間,叫人難以抗拒。醇滑的口感,融入朱古力,極致味蕾享受✌🏻
HRE Espresso Gin

2024-04-12
$320 (宵夜)
DARKROOM MARY
HRE Blue Wren Gin & Tonic