2019-03-18 63 瀏覽
好好味既韓國菜一直都聽朋友講 Goobne 既雞係出名好食,今日一試,味道一流,無介紹錯,所以亦想好好的分享給大家。去食Goobne,食雞係個必然既選擇,餐牌有好多唔多口味,原味、甜辣、果味蒜香等等的烤雞,各式其式都有,一定會有款岩自己既味道,所以就隨自己的喜好就可以。今次我同朋友揀選左蜜糖香滑烤雞(無骨),味道上甜甜地但又不會過甜,就好似去食BBQ一樣,燒到中段時搽蜜糖一樣,再加上少少芥末醬,又無骨的關係,食落口個陣幾方便,啖啖肉,連少少雞皮一齊食,成嚿雞肉會顯得更香口、更口味雞肉雖然唔肯定邊個部分,但食上去雞肉係幾滑幾彈牙,招牌菜就係招牌菜,無得彈!第二道菜,我地揀左海鮮煎餅,餅底唔會好粉,亦唔會太厚,係即叫即煎,有齊最基本海鮮既配料,不過多些海鮮配料會更好,味道係正正常常既好味。第三道菜,係令我有點意外好味既人參雞湯,第一二道菜已經係多肉,第三道當然係飲個湯中和下,一整支人參係個湯入面、有杞子、紅棗、一隻雞已經說明所有。飲湯最緊要湯料夠足,唔落味精、唔會有太多水溝淡,基本上就唔會太差,呢道菜亦值得推薦。總括來說,呢間餐廳值得推薦,食物質素、環境都幾好,可以一再回味
好好味既韓國菜