2012-11-10 337 瀏覽
Al Pasha 係HK 少有既新疆菜餐廳, 除大漠同Ba Yi 之外, 其他係HK 既新疆店都係拉麵居多.係HK , 有Belly dance 睇又大少少既餐廳同樣唔多, 我去過既有 MERHABA 同 HABIBI.同friends celebrate 生日, 有belly dance 睇當然好啦!!! 我好鍾意Al Pasha 既 interior design, 一向對有中東style既decoration 我都特別有興趣. 記得之前去Turkey 出trip, 有好多 手工signature ornaments都好靚, 特別係水煙bottle. 依度同MERHABA 唔同, 唔多見有 水煙. 始終新疆同土耳其菜都有分別.不過, 整體 Design 都好靚.Al Pasha 既 Menu都係肉類為主, 差不多所有肉類都有, 雞, 牛, 豬, 羊就一定, 另外仲有兔仔肉, 馬肉, 舵鳥肉, (好似有鹿肉) etc.我地全部肉都有order , 但我始終食唔落 兔仔肉同 馬肉...其實食物味道OK, 不過新疆菜烹調方法始終比較濃味, 加上多以烤既方法局多. 食得太多肉, 難免有d

不過, 整體 Design 都好靚.

其實食物味道OK, 不過新疆菜烹調方法始終比較濃味, 加上多以烤既方法局多. 食得太多肉, 難免有d heavy.
另外值得一提, 就係依度有即叫即係你面前煮既 Turkish Coffee. Waitress用咗成15 mins 係人客面前煮coffee, 但柸coffee 只係around$40. 睇佢表演都抵啊 ^^

當晚, 有太多人celebrate birthday. 播生日歌, waiter 拎 Bday cake 出黎, belly dancer 同生日既客人影相既場面出現好幾次, 真係有D 悶. (LOLs)

不過氣氛同環境的確幾好!
慶祝紀念
生日