2019-09-10
知道愉景新城新開左間cafe, 就喺正DPark入口一個eye catching嘅位置, 裡面啲位超cozy, 個tone仲好green好郊外picnic添. 除左舒服嘅4人大枱有一個corner係類似日式塌塌米嘅空間🤩.我要食ALL DAY breakfast✋🏻再加杯靚咖啡☕️.>🍱和式全日早餐 (HKD128)味噌炒蛋上一塊厚厚無激素蒲燒鰻魚, 炒蛋好滑又大份. 煎香腸係高質個隻, 沙律菜新鮮嫩綠, 烘成金黃色嘅厚切牛油多士底下原來係薯蓉同蜜瓜, 小驚喜個早餐如此豐富.>🍳洋式全日早餐 (HKD118)一向對sourdough情有獨鍾, 配味噌炒蛋, 日本雞蛋🥚零舍好味食得又放心😌. 好好好好大羹黑松露醬🤤, chunky薯蓉好味, 仲有三塊煙三文魚呢, 蜜瓜清甜, 認真大份又抵食. >早餐可以半價upgrade餐牌飲品,即係20幾蚊就有一杯.......... li度環境咁舒服我要坐返夠本架喇(笑🤣).>伯爵茶柚子梳打 (HKD46> HKD23)口味清雅, 帶微微佛手柑香嘅伯爵茶+柚子肉嘅梳打, 大熱天時係最refreshing嘅.
🍱和式全日早餐 (HKD128)
🍳洋式全日早餐 (HKD118)
伯爵茶柚子梳打 (HKD46> HKD23)
鮮奶咖啡 (HKD43> HKD22)
我想要杯牛奶🥛比例最多嘅咖啡☕️, 所以推介鮮奶咖啡, 咖啡豆味非常香濃, 仲有靚靚心心拉花❤️.