餐廳: 魚吧
資訊:

2021-03-30 2428 瀏覽
唔試唔知咁好食!趁住天氣未係太熱,就趕快嚟池畔餐廳食咗先,因怕太熱坐室外會熱到食唔到。但其實餐廳環境原來好舒服喎,頭頂有把大吊扇吹住,天氣再熱少少都應該無問題嘅。麵包係新鮮睇住佢出爐再上枱,好食到不得了,我哋忍唔住加多咗一條包呀!青口好大隻,嫩口唔會老,用白酒忌廉煮,無得輸。八爪魚腳出奇地軟身,刀一切就入,絕對唔會𡁻香口膠咁;加埋佢炭燒燒到外脆肉軟,每一啖响口裡面爆發炭燒、海水、八爪魚鮮味.... 加埋個軟綿嘅口感,哩個真係必試呀!龍蝦蟹肉餅都好出色!佢全塊實的的都係肉嚟,唔係撈pat白汁响入面hea你嘅。肉一絲絲分明,唔會水冷冷。再薄薄加層麵包康去炸,炸出嚟外皮薄薄酥脆,內裡真才實料,堅係正!龍蝦意粉都唔錯,龍蝦唔老,意粉個汁勁濃龍蝦味;意粉彈牙唔糊口,唔錯唔錯。甜品朱古力mousse都出色,三層唔同濃度朱古力分別都好味,又唔會死甜。朋友生日仲可以預先要求佢幫我寫埋happy birthday.... 總括而言全餐食咗約$1700係唔算平嘅,但酒店餐廳,有環境有服務有食物質素,個人覺得係抵俾嘅。間唔中想食餐好嘅哩間餐廳係唔錯嘅選擇。
唔試唔知咁好食!

凍飲
自家製麵包