2012-11-05 1618 瀏覽
又係 118 Queen's Road Central (pccw building) 今次係9/F,8月新開睇個門面似好高檔(比樓下幾層),餐種唔算平宜。坐位似曾相識,可能沿用番上家資源。order 左食物上菜賣相真有別於其他rest,感覺高檔d 同賣相好有大餐廳feel。order 3個不同款set lunch 味道唔錯而且個樣真係幾得。選餐湯有麵包跟唔係間間有,d 包又好好味。由於之前食忘記影底menu 所以寫唔番d 食物名,首先寫(1)雞/廚師(forget)沙律,味道雖然standard 但很易入口醬汁醒胃,啱我口味。(2) 海鮮意粉,賣相鮮美色彩豐富,味道都不錯(同事說)。(3) 牛脷配薯菜,賣相可以 但牛脷肉質偏"un",所以一般但配搭的配菜幾豐富。加分的是餐湯有麵包加配,而且麵很軟屬配上湯更可口。價錢方面略高對於我地唔可以week 都黎惠顧,偶往一吃也是不錯選擇。
由於之前食忘記影底menu 所以寫唔番d 食物名,首先寫
雞/廚師沙律
意粉
(2) 海鮮意粉,賣相鮮美色彩豐富,味道都不錯(同事說)。
牛脷
跟湯麵包
soap
加分的是餐湯有麵包加配,而且麵很軟屬配上湯更可口。
價錢方面略高對於我地唔可以week 都黎惠顧
,偶往一吃也是不錯選擇。
2012-08-03
$70+ (午餐)
雞/廚師沙律
意粉