2022-10-05
╹ 𝙇𝙞𝙩𝙩𝙡𝙚 𝙑𝙚𝙜𝙖𝙨 - 銅鑼灣 Causeway Bay ╹ #tori銅鑼灣ʅ主打fusion菜式嘅cafe @littlevegashk 🇺🇸🇯🇵🇭🇰集合美/日/港式風味😋菜式破格特別 配搭意外地好食!💯餐廳風格係vegas賭場式🎰色彩繽紛好吸睛🌈~餐牌、牆上嘅漫畫海報 甚至菜式名都走惡搞風🤣「🍳鬼low野班尼迪流心蛋」、「🍗耐人尋味雞翼」⋯⋯心諗咩料😆背景音樂播流行廣東歌 而好大聲氣氛完全唔似cafe😂適合幾個知己朋友聚腳 嘈啲都得😝ʅ🍀命運比薩 Fortune Pizza ($118) (7/10分)顧名思義 呢個pizza就係睇你當日嘅fortune 亦即係廚師拍板~後來發覺朋友原來唔鍾意食青椒🫑所以溫馨提示:記住講低有咩唔食啦😛!pizza餅底比較薄脆 芝士十分拉絲🧀印象中有煙肉粒🥓、洋蔥🧅、青椒🫑、蘑菇🍄仲有滿滿嘅木魚碎~😍係比較日式嘅配搭😙🍕👯♀️孖寶比薩 Combo Pizza ($128) (7/10分)( 任選兩款口味 )combo啱晒我呢啲選擇困難症😛北京填鴨風味煙鴨胸味真係好有創意😂用咗燒烤醬做base幾惹味~蒜香辣肉腸沙茶味就比較普通 沙茶同piz
#tori銅鑼灣
🇺🇸🇯🇵🇭🇰集合美/日/港式風味😋
菜式破格特別 配搭意外地好食!💯
餐廳風格係vegas賭場式🎰色彩繽紛好吸睛🌈~
餐牌、牆上嘅漫畫海報 甚至菜式名都走惡搞風🤣
背景音樂播流行廣東歌 而好大聲氣氛完全唔似cafe😂
適合幾個知己朋友聚腳 嘈啲都得😝
顧名思義 呢個pizza就係睇你當日嘅fortune
亦即係廚師拍板~
後來發覺朋友原來唔鍾意食青椒🫑
所以溫馨提示:記住講低有咩唔食啦😛!
pizza餅底比較薄脆 芝士十分拉絲🧀
係比較日式嘅配搭😙
( 任選兩款口味 )
combo啱晒我呢啲選擇困難症😛
北京填鴨風味煙鴨胸味真係好有創意😂
用咗燒烤醬做base幾惹味~
蒜香辣肉腸沙茶味就比較普通 沙茶同pizza唔算太夾
🍝 明太子忌廉天使麵 ($116) (8/10分)
呢個係和風味意粉
好足料嘅明太子醬!
仲有滿滿嘅木魚碎😍
🍚 忌廉松露野菌飯 ($118) (7/10分)
睇圖就知道有幾多黑松露喺個飯上面😋
雖然係忌廉飯 但每人一兩啖又唔會膩
♣️🍟命運賭城小食拼盤 (細$92/*大$126) (8/10分)
一班朋友食飯就必嗌熱氣組合!🥵🔥
拼盤包括薯角、洋蔥圈、原味雞翼、mozzarella芝士條、芝士煙肉焗蘑菇
全部炸得金黃香脆 一分鐘已經清哂😂
🍑🍒🍇秘密花園水果茶 ($68) (6/10)
見到侍應捧起呢幾杯jumbo size嘅水果茶過嚟 真係嚇親我哋😆
一個人真係好難飲得哂 兩個人就剛剛好
入面滿滿嘅果肉 熱情果味幾重 甜度適中🍀
📍Little Vegas
銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓
ʅ
#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #cwb #causewaybayfood #hkislandfood #mongkokfood #cwbfood #cwbcafe #打卡 #假日好去處 #香港美食 #香港美食地圖 #銅鑼灣餐廳 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣cafe #銅鑼灣 #littlevegas #fusion菜 #港島美食