2018-08-25
元朗一向多野食,劇院個條街已經有好多餐廳,今日就行前2條街發現間西餐小店,睇落幾別緻,就去試試!睇個Menu都有好多選擇,加$28就可以變套餐,有湯冇野飲,都幾划算南瓜湯依一個南瓜湯非常足料,而且整得非常之滑。稱得上啖啖都有南瓜肉👍🏻飲完都唔覺得膩炸魷魚圈佢即叫即炸所以你都非常之熱辣辣而且都非常之脆。當然佢都係有啲特別之處,就係佢入邊唔單止有魷魚仲有撈埋啲洋蔥,所以食落唔單止脆,仲有香濃嘅洋蔥。黎到西冷牛扒呢個主菜啦🥩一嚟到佢個賣相已經贏咗啦因為呢廚師係買相嗰便都花咗好多心思去裝飾。唔講買相啦咁講道味道方面嘅牛扒兩邊都煎得非常脆同香口。而且亦都係啱啱好煎到五成熟,而且我諗佢煎嘅同時亦都有用一啲香草同埋蒜頭去煎,所以食落呢都非常有味道。當然啦如果你唔鍾意嘅話其實佢都有個黑椒醬比大家去點另外仲叫左個蟹肉意大利粉,份量都唔細,一個人食都食唔哂。雖然唔係話擔招蟹肉,但意粉帶點鮮味食物,再加上小蕃茄,竹筍解膩,食落幾清新。😉元朗係就係多餐廳,反之呢種特色小店做西餐,睇黎鍾意Pizza 意粉既元朗人又多個地方開餐🤩
南瓜湯
炸魷魚圈