2023-06-24 331 瀏覽
間中有一兩日想邪惡下,就會想叫外賣,咁啱做完運動行返屋企嘅時候,見到呢間都有人排緊隊嘅涼皮店,就不妨試一下😎比起平時嘅涼皮店,呢一間小店嘅款式名稱好特別,由於睇落都唔知有咩分別,就隨意地叫咗頭嗰兩款,仲加咗少少錢加送同埋試吓佢哋嘅自家製涼茶添!😍兩款涼皮我哋都叫咗小辣,費事屋企人唔習慣呢種麻辣🙈正吾食正粉皮 $25另加萵筍絲 (+8) & 海帶絲 (+$8)媽媽最愛❣️面質較為煙靭同硬身,配料非常豐富,包括粉皮必備嘅花生、炸黃豆、青瓜絲等等招財催運水晶涼皮 $25另加木耳(+$8) & 雞腎 (+$12)My pick❣️呢款麵質就相對上比較彈牙,配料同上面嘅粉皮一樣,但更能夠將醬汁同麵條”融為一體”,每一條都可以均勻地沾上麻辣味!湯房養身涼茶 (+$12)為咗解渴、清熱同埋感覺冇咁熱氣(🤣),我哋加咗錢叫呢一款涼茶雪梨羅漢果甘草涼茶,飲落去非常清新,比平時飲嘅羅漢果涼茶稍甜,用嚟中和下涼皮嘅油膩係一個唔錯嘅選擇👍🏻整體而言,款式名有gimmick,整體偏濃味,好彩叫咗涼茶嚟中和吓🙈

兩款涼皮我哋都叫咗小辣,費事屋企人唔習慣呢種麻辣🙈

正吾食正粉皮 $25
另加萵筍絲 (+8) & 海帶絲 (+$8)

招財催運水晶涼皮 $25
另加木耳(+$8) & 雞腎 (+$12)

湯房養身涼茶 (+$12)