2022-06-09
今朝開了個馬拉松會議,開到午餐飯點都過了。但同事竟然事業心重到話想一氣呵成整理埋會議記錄。我雖然唔會阻止佢,但我餓到胸貼背的就不陪了,先落樓食個quick lunch, 順便帶外賣俾同事。因為過了飯點,所以餐廳沒太多人,環境可好了,而且因為佢是自助形式的,所以人少就唔怕落單後冇位坐。同系餐廳我經常幫襯,但中環呢間反而少來,原本唔清楚佢地嘅點單流程,幸好店員幾friendly, 解釋俾我聽係先選食物再付錢。呢度食物選擇算多, 三文治、意粉、沙律、甜品都有。每次來必食佢地嘅牛角包,今日就食牛油果小意蝦牛角包三文治, 配件egg tart,凍美式咖啡。困左係會議室幾個鐘,所以我堅持要堂食,嘆杯咖啡,refresh一下。呢度座位都幾舒服,幾relax。牛油果小龍蝦滿滿咁堆在牛角包上,好似小山,所以要用刀义嚟食。蛋撻味道濃郁,唔太甜都幾好味。朋友嘅外賣是五款沙律跟Carrot Cake。原本唔知買咩外賣俾朋友食, 見我有選擇困難症,店長就耐心地介紹,幫左唔少忙。