2017-08-05
今日同朋友去左espuma試下個素食餐先來個瑪格麗特薄餅~這個很好味呢水牛芝士份量足夠 而且成個pizza芝味香而吾會過膩或過咸 批底如餅乾般薄脆 好好食 但不要吃上面的薄荷葉?苦的!紅糙米吉列菇漢堡紅糙米做包皮 健康又特別 味道吾錯但飯較為鬆散 一整就散 難以觸摸入面有牛油果同生菜 滿滿蘑菇做成的吉列餅 用料都豐富全日健康早餐真係幾health 牛油果好新鮮喔 熟成度剛好 蛋也炒得幾滑 仲有薯仔炒洋蔥芝士菠菜焗大菇黑松露燴飯除左pizza正 呢個都好好食!超香濃既芝士香氣 黑松露吾太食到 飯既口感煙韌有咬口 似意大利飯!粒粒都撈到creamy既忌廉汁 啖啖滿足~馬來喇沙湯海鮮米線對我來說過辣了 但味道真係好正宗 而且入面既海鮮都好新鮮唯獨米線有幾條未煮熟 口感硬的 其他的雖不像譚仔般煙韌 但都算有嚼勁棉棉夏日之前係灣仔食過一次 都係要食既時候麻煩少少今次用左雲呢嗱雪糕 味道無咁正 士多啤梨味好食d 而且啫喱竟然食到藥水味 感覺比上次差左食下食下已經去到下午茶時段 肚子還有位置就食埋佢地個E-House Tea Set入面每款兩件 for two people 賣相好精緻 好似溫室中的
先來個瑪格麗特薄餅~這個很好味呢
紅糙米吉列菇漢堡
入面有牛油果同生菜 滿滿蘑菇做成的吉列餅 用料都豐富
全日健康早餐
芝士菠菜焗大菇黑松露燴飯
馬來喇沙湯海鮮米線
棉棉夏日
食下食下已經去到下午茶時段 肚子還有位置就食埋佢地個E-House Tea Set 入面每款兩件 for two people
賣相好精緻 好似溫室中的小花~
烤蝦薄脆配牛油果莎莎醬、粟米白汁焗青口、葡式蜆肉迷你法包、蟹子番茄螺絲粉、煙三文魚米紙卷、甜粟米吉士撻、五花茶凍配爆珠、紅苺芝士蛋糕、原粒西柚啫喱、松露拿破崙,仲有薰衣草鬆餅
只能說整體味道很一般 好睇吾好食 尤其個薰衣草鬆餅 味道好怪 食食下味都無 要搽果醬同忌廉先食得落 盒仔內的比較好食既係迷你法包 好鬆軟!
講啲較為深刻印象既 其他都普普通通 呢個係紅苺芝士蛋糕嗎?口感同賣相都似蛋糕仔~造型好搞鬼 泳裝出巡 粟米撻甜甜地 都幾香脆
蝦好食 但青口吾新鮮
五花茶啫喱似菊花茶味
飲品方面飲左
金錢與浮雲 $45
你是女神 $45
等一個真豬・咖啡 $45
今次最like係佢地既pizza同燴飯 環境闊洛 同朋友都坐得舒服