2017-01-09 433 瀏覽
Happy Friday 係銅鑼灣行完街後去覓食醫肚。行過呢間已經見到店外有人排隊,經玻璃望到入面食物貌相吸引就乖乖去排隊一試。不用5分鐘就已安排入座。兩個人一張小圓枱,室内裝潢行甜美風,燈光柔和。女侍應親切有禮。2個人食,叫左1個意粉,半份主菜,1個酥皮湯,其中一樣轉做套餐(包埋有甜品及飲品)。85度溫泉蛋黑松露意粉一上枱已聞到好香黑松露味。未撈之前試左嗒意粉,意粉很有咬口但5硬,忌廉汁5漏。撈完後,溫泉蛋令個意粉更香。雖然會結左,但仍5會太漏,2個人食份量好夠!好味😋韓式咖喱醬排骨(半份)到排骨,一陣陣的咖哩香味,配菜薯條熱辣辣,點左小小咖喱醬再點茄汁,好好味。排骨切開後有5支,禁落一d都5鞋,而且燒得夠香,個汁又相當野味,甜甜辣辣又有咖喱香,食落都非常開胃!酥皮海鮮忌廉湯配蒜蓉多士足料海鮮湯!有大大隻蝦同帶子,每樣1件。但個湯偏結,1個人飲的話會漏。試飲左2嗒已有好飽既感覺。加埋酥皮漏到不得了。蒜蓉多士,夠脆但完全5熱。如果里餐有叫到其他忌廉汁的食物,這個特濃湯絕對可以不用試。 最後套餐的甜品可自選簡3個甜品(不過係mini size)法式梳乎里撻多士,熱辣辣,超soft。抹茶雪
Happy Friday
係銅鑼灣行完街後去覓食醫肚。

85度溫泉蛋黑松露意粉
韓式咖喱醬排骨(半份)
酥皮海鮮忌廉湯配蒜蓉多士
最後套餐的甜品
可自選簡3個甜品(不過係mini size)
法式梳乎里撻多士,熱辣辣,超soft。
抹茶雪糕,茶味十足👍🏼
抹茶紅豆蛋糕,一樣茶味十足👍🏼,本身以為蛋糕係軟綿綿果種,叉落去係較厚實,雖然已經食得好飽但仲食得晒!😋

下次好想試一試龍蝦意粉同芒果窩夫😍賣相不俗!