2016-03-07 919 瀏覽
之前病咗好耐,一直都未好番,想食好多好多嘅甜品都唔得,所以今次襯我個病好得七七八八,一定要一次過將啲甜品食翻夠本!!講到又平又好味,梗喺要揀晶晶啦~~楊枝甘露,食之前聞一聞,有好香嘅芒果味同埋奶香味,西米露噶濃度啱啱好,再加上芒果嘅甜味同西柚嘅少少酸味一齊落肚,啱啱好中和翻!玫瑰薑汁湯丸。湯丸嘅糖水有好濃郁嘅薑汁味,湯丸咬落去好軟熟,而且入面系我最鐘意食嘅蓮蓉餡,一邊食仲可以一邊聞到好香嘅玫瑰花香水果豆腐花,之前一直都鐘意食最普通嘅豆腐花,今次終於決定要試下新品種啦。點知一食先發覺味道好特別。豆腐花上面嘅生果有好多,而且冰涼嘅生果同熱辣辣嘅豆腐花一齊食,軟硬衝突嘅口感獨特!姜醋蛋,姜醋非常好咁深入雞蛋入邊,令到蛋黃都有好香好濃嘅姜醋味,正!
講到又平又好味,梗喺要揀晶晶啦~~
2016-03-01
10 分鐘 (堂食)