2020-06-23
-Just Eat西環英華臺1-6號華輝閣地下2-3號舖————————————————————————————係西環穿過橫街窄巷,黎到呢一間朋友介紹既越南餐廳,食一食地道既越南菜。-✨ Just Eat春卷 ($52) (⭐⭐⭐⭐⭐/5🌟)見到菜色名有Just Eat兩隻字好明顯就係呢間餐廳既招牌菜啦,黎到呢到點都要試下Lol春卷一共有兩條,切成四件,春卷炸得好脆,入面有彈牙鮮蝦,足料之作~ 比較特別既一點係旁邊有幾塊生菜比我地包住食,別有一番風味~-✨ 雞絲扎肉蝦頭油炒飯 ($76) (⭐⭐⭐⭐/5🌟)幾有驚喜既一個炒飯,首先用蝦頭油炒令到個飯充滿住獨特既油香,同埋每粒飯粒都係金黃色,夠哂鑊氣。雞絲同扎肉同個炒飯好夾好夾,將雞肉既鮮味迫哂出黎~~-✨ 香茅串燒雞 ($36) (⭐⭐⭐⭐/5🌟)一共有兩串香茅串燒雞,香茅味道幾濃郁,鍾意香茅既朋友絕對唔可以錯過。雞肉亦都燒到剛剛好,好嫩滑~————————————————————————————#BE西環#BE誠實豆沙包
Just Eat
西環英華臺1-6號華輝閣地下2-3號舖
————————————————————————————
✨ Just Eat春卷 ($52) (⭐⭐⭐⭐⭐/5🌟)
✨ 雞絲扎肉蝦頭油炒飯 ($76) (⭐⭐⭐⭐/5🌟)
✨ 香茅串燒雞 ($36) (⭐⭐⭐⭐/5🌟)
————————————————————————————
#BE西環