2024-01-26
因為有coupon可以用,所以今次我同朋友嚟咗呢度食晚餐,叫咗三樣嘢試下
第一樣就係威靈頓牛柳,咁佢用咗嫩滑嘅菲力牛扒,應該係包上鵝肉醬和酥皮,焗至金黃,個醬汁就係你面前度煮,因為有酒精嘅關係所以着晒火,好吸引人,味道香濃而層次豐富。雖然個牛有啲overcook,同埋可能要就番其他嘅食物一齊上枱,所以令到個皮都有啲同個肉分離,亦都有啲淋左,所以有啲失色另外我哋叫咗份羊扒,個羊扒嘅火候就比個威靈頓牛柳做得好,唔會過熟,個甘筍蓉同埋安娜香薯都做得幾甘甜。
最尾我哋就食咗個龍蝦手工麵,呢個反而令人有啲失望,因為佢嘅龍蝦味唔算好突出,個蕃茄味反而搶咗龍蝦嘅鮮味,食落酸嘅感覺比龍蝦嘅感覺更加強烈,而佢嘅手工麵亦都煮到好淋,冇咗原本嘅咬口最尾我哋食到9:00左右,餐廳啲燈突然之間將啲燈校到好暗,我哋以為隔離有啲咩慶祝生日活動,原來係因為商場嘅指示要將燈光喺呢個鐘數校暗😂整體來講呢一間餐廳其實都係食氣氛,食物嘅質素未追到佢嘅價錢🤔