2021-12-14
知道來香港開分店,未開張就打去訂位😋😋台灣食都唔平。。香港食更貴~🤣🙈但整體所有食物質素+服務都好好。。都覺得值得去食~應該會再去食😁😋😍😍.麵包豆腐鍋+無老辣香鍋😋每人$68...鴛鴦鍋另外加$88~兩個鍋的湯底都好正,味道好足,所以食果陣唔使加醬都得,不過都可以去拎少少佢地整的秘製醬試下😀😋.蔬菜拼盤 + 午餐肉+黃金豆鈴卷(響鈴)👍🏻😋.蟹滑膏我地覺得一般。。可能唔係咁鍾意佢ge 質地同口感。。好似都係蝦滑好味d...呢個口感有點鬆散~.個人好鍾意食呢個😋😋開頭好驚入面會唔會係新鮮香蕉。。入面類似麻薯口感, 香蕉油作香蕉味道,味道唔會好假放心~而且係好味的!! 好想再食😍🤩芋圓球都炸得好好。。😋👍🏻.綜合餃 (蛋餃+燕餃+魚皮餃)🥟🥟🥟三種餃子,個人比較喜歡蛋餃,因為入邊的味道菜跟肉的味道配合得好好~ 再去的話,會淨揀蛋餃😁😁 (第一次去,當然試sai 三款比較😀).牛小排👍🏻👍🏻👍🏻必叫。。。有時煮過了時間,都唔會硬😁而且肉味好香😀😋.梅花豬肉🐷.枸杞菊花露本身以為都係普通菊花味。。點知飲落去好特別,另外有種清香,我地估會唔會都加左桂花。。因為飲完個口有種回香🤣😁👍🏻👍🏻(另外
台灣食都唔平。。香港食更貴~🤣🙈
麵包豆腐鍋+無老辣香鍋😋
每人$68...鴛鴦鍋另外加$88~
蔬菜拼盤 + 午餐肉+黃金豆鈴卷(響鈴)👍🏻😋
蟹滑膏
個人好鍾意食呢個😋😋
芋圓球都炸得好好。。😋👍🏻
綜合餃 (蛋餃+燕餃+魚皮餃)🥟🥟🥟
牛小排👍🏻👍🏻👍🏻
必叫。。。有時煮過了時間,都唔會硬😁
而且肉味好香😀😋
梅花豬肉🐷
枸杞菊花露
(另外佢呢到都有提供茶。。佢地本身果壺茶都唔錯的‼️而且是free 的~)
最後會有個沙冰。。其實飲完都唔係好知咩味,見收據寫水蜜桃沙冰,先至知道原來佢係水蜜桃味🤣🙈🍑🍑
另外補充:
佢果邊仲有提供飯。。免費比客人裝~
90 mins 食用時間~