2020-03-19
小編聽過好多人推介喱間餃子館嫁喇,因為大件夾抵食!!🤤終於,小編有一日出天水圍擺Roadshow,可以親自拜訪喱間街坊食堂嚕!!🙊小編因為要飲無味精靚湯,所以揀左湯餃 (不過小編唔肯定食炸餃子會唔會跟碗靚湯啊😵),同埋想試多款口味,所以就揀左雙拼嚕~~~✌🏻.HK$36/6隻 HK$43/8隻 雙拼 +HK$2.#粟米香菇豬肉餃 🌽🍄🐷嘩,D餃子洗唔洗咁大粒,就快連隻湯匙都hold唔住!🤯一定要分開好幾啖咁食~🤭而喱款餃子好香,同埋咬開有豬肉汁滲出黎,好好味!雖然d香菇同埋豬肉剁得比較細,但因為粟米既關係,口感仲係好好!😚.#香菇木耳雞肉餃 🍄🐔本身小編係心儀粟米餃多d,因為我鐘意粟米又係喱度既招牌~然後雙拼的話,另一款唔想再試豬肉餃,所以就揀左喱款雞肉餃嚕~估唔到有驚喜!!!🤩因為雞肉冇剁到好細,仲係有咬口,同埋都算滑!然後配合埋香菇同木耳,味道係香濃嫁!好味啊!!雖然,食第二/三隻個陣可能會覺得有少少鹹,但飲啖湯就冇問題啦!!!😝.#魚膠翅骨紅蘿蔔豬骨湯 #無味精 #老火湯 🥰哈哈,其實小編飲唔出入面D料係真既😂 但係佢真係無味精,無個種平時喺街食飯飲中湯既死鹹味~搞到小編忍唔
HK$36/6隻 HK$43/8隻 雙拼 +HK$2
#粟米香菇豬肉餃 🌽🍄🐷
#香菇木耳雞肉餃 🍄🐔
#魚膠翅骨紅蘿蔔豬骨湯 #無味精 #老火湯 🥰
哈哈,其實小編飲唔出入面D料係真既😂 但係佢真係無味精,無個種平時喺街食飯飲中湯既死鹹味~搞到小編忍唔住一啖接一啖咁飲曬成碗嫁!!🙈
🏆 「豬」味指數:8/10
📌 溫馨提示:真心,女仔真係叫6隻就夠喇,連米線都可以唔洗加!!個日小編好肚餓又貪心,叫左8隻……🤦🏻♀️去到最後真係因為好好味所以堅持不浪費,點知飽到上頭殼頂啊!!!😱🥴