味火鍋 (雅仕洋樓)

Yum Hotpot (Ashley Building)
2023-04-13 72 瀏覽
尖沙咀就腳火鍋放題終於有新鮮感!地點就在尖東站L5出口,出口到火鍋店人流不多,非常容易搵!任食任飲火鍋不難搵,最難得就是無限時,最適合疫情長時間無見大把嘢傾嘅朋友聚會!1前菜四小碟:海草𢇁、拍青瓜、香醋木耳、炸雞軟骨,非常開胃小食,為之後豐富食品打響頭炮!2芝士焗生蠔、芝士焗龍蝦、雞煲或酸菜魚任選一款,這次選擇芝士焗龍蝦,厚厚芝士拉絲,波士頓開邊龍蝦厚肉多膏,啖啖龍蝦肉爽口彈牙!打邊爐前食龍蝦感覺更加正!下次一定要試其餘幾款!3和牛拼盤:四種不同特色的牛肉,擺盤精美,牛肉肥瘦均勻,有厚切有薄切任君選擇,重點是所有牛肉牛味濃郁,這次我們選擇麻辣鴨血湯底,牛肉掛上麻辣油,非常入味!4貴價海鮮拼盤:包括有大大隻鮑魚、大蟶子、大蜆、鱔魚片、墨魚仔、珍寶蟹柳、手打蝦丸,手打墨魚丸,仲有大虎蝦。鮑魚新鮮厚肉有口感,大蟶子爽甜,建議滾10秒可吃!其他海鮮全部新鮮,感覺更加抵食超值!任飲任食除了以上食物之外,還可掃QR code欽點其他食品,例如餃子類、肉類、蔬菜類、粉面類等等,相信大胃王先可以吃遍菜單上所有食物吧!最後一杯Movenpick 雪糕已經飽到不行了,唯有約下次再戰!