2024-03-27
上完playgroup又同Lisboy周圍覓食,最近姐姐好鍾意整pancake俾Lisboy做早餐,上網見到呢間由法國藍帶廚師親自炮製嘅梳乎厘,即刻一家三口嚟試吓!🥞 櫻花梳乎厘打開Menu見到呢個每日限定櫻花梳乎厘好靚即刻order驚賣晒, Menu有講呢度嘅梳乎厘需時20分鐘製作,所以我哋食完熟食先上檯!三層高嘅梳乎厘有一塊櫻花味嘅麻糬皮同忌廉包住,食落去煙煙韌韌口感好正,仲有抹茶雪糕配紅豆同新鮮嘅士多啤梨🍓同呢個梳乎厘一齊食絕配!🍳 日本漢堡扒炒蛋飯見到門口貼咗呢個日本漢堡扒炒蛋飯嘅相好吸引,我哋都order咗一個來試吓,日本嘢食勁嘅地方就係想同埋實物都做得好似,個漢堡包好厚,有啲柴魚點緻喺個漢堡包上面好飄逸,連埋個蛋包飯好鮮味!🍝 腰果煙三文魚青醬扁意粉一向鍾情於稱讚意粉嘅,我當然要試吓呢個青醬意粉啦,啲醬有少少開心果味,溝埋少少熟咗嘅嘅三文魚肉碎同埋一大塊嘅煙三文魚一齊食,感覺好滿足好Rich!☕️ 芋頭粒粒椰乳咖啡椰奶咖啡都係第一次試😋有椰香仲有啲芋頭粒粒,咖啡味又濃,芋頭粒粒質感好正,真係好味過街外啲手搖飲品好多🤤
🥞 櫻花梳乎厘
🍳 日本漢堡扒炒蛋飯