2024-08-09 109 瀏覽
銅鑼灣呢個位又開左新omakase店lu,所以今日親公司冇咁忙,就約咗同事一齊去享受一個omakase lunch。知道採用全包枱設計,裝修都幾型格,店員亦都好友善,食物質素當然都好高啦!有幾樣嘢我覺得特別好食~-北海道白粟米,完全生食都好清甜,而且好爽口,淡淡都爆汁~正啊-北海道oyster口感creamy,好開胃-銀鱈魚西京燒超級無敵滑,魚肉有淡淡miso味再帶甜味,配埋mayo好夾-石垣貝係我最鍾意食嘅貝類之一,呢間嘅亦都相當新鮮-赤身配柚子胡椒夠肥美-池魚配梅醬幾特別,我不嬲麻麻哋梅味嘅嘢,但係配埋池魚又出奇地夾,呢個令到我有驚喜!食到最後其實已經好飽,但係個昆布烏冬都絕對冇馬虎,烏冬係屬於幼細嘅麵條,但係口感依然保持到好Q彈。連甜品嘅蕨餅都好好味。

有幾樣嘢我覺得特別好食~
-北海道oyster口感creamy,好開胃
-石垣貝係我最鍾意食嘅貝類之一,呢間嘅亦都相當新鮮
-赤身配柚子胡椒夠肥美