2021-04-16
個人覺得外國菜都咁上下貴,竟然比我揾到一間jeng 野~ 任叫西班牙小食都係每人$150,如果想要主食加$30就有~ 重點係各種小食都好食,唔會講抵食就有失味道~ (第一次太多相想post ~) 環境方面我覺得好okay ! 有西式外國餐廳嘅感覺,而且燈光好浪漫,有一種小高級嘅feel~ 幾適合情侶食個high quality lunch ~ 打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸📸/5Environment :📸📸📸.5 /5 Price 💰$150 per person / add $100 unlimited red/white wine 🍷 實在太多食物揀了,淨係講比較推薦嗰啲!(╹◡╹)Potato & Onion Frittata 蛋餅好蓬鬆,而且味道好rich, 非常重蛋味 ~ 好食! (之前食過蛋餅薯仔太大食唔到蛋味,呢個完全相反) White Wine Mussels 青口好新鮮有甜味,酒味適中,而且好juicy ~ Sardines Red Pepper on Toast 有銀魚柳同沙甸魚迷你多士,個人比較喜歡沙甸魚多啲因為些腥味
個人覺得外國菜都咁上下貴,竟然比我揾到一間jeng 野~
打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸📸/5
Environment :📸📸📸.5 /5
Price 💰
實在太多食物揀了,淨係講比較推薦嗰啲!(╹◡╹)
Potato & Onion Frittata
White Wine Mussels
青口好新鮮有甜味,酒味適中,而且好juicy ~
Sardines Red Pepper on Toast
有銀魚柳同沙甸魚迷你多士,個人比較喜歡沙甸魚多啲因為些腥味低啲,兩款魚多士好適合配酒!
Shrimp & Fish Dumplings
食落去蝦味好重而且醬汁偏濃,都幾有西班牙風味~
Short Rib Beef (Main Course +$30)
牛肉炆到好冧仲好入味添,旁邊嘅配菜雖然比較普通,但係+$30有高品質嘅牛小排都幾唔錯!
推薦值: ⚜️⚜️⚜⚜ /5
超滿足又深刻印象嘅午餐~ 極度建議叫酒飲! 始終Tapas 口味較重而且同酒好夾,好chill嘅vibes ~ 下次再嚟試!