餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

2022-10-26 180 瀏覽
今日食評✍🏻翡翠小籠包拉麵@yoho mall試食指數⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐侍應態度⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·1130早茶時段入座唔多人好快入座不過出食物好慢後上甜品要等接近20分鐘出品時間有待改善·好難得同埋長老們出街食飯所以今日點多幾樣食品(家人都係蛋素食者)1️⃣蘭州拉麵職員聲稱豬骨湯底但我只吃得出係豉油湯底非常清,一滴油都冇稍嫌淡左啲芥蘭青翠碧綠兼爽口拉麵正常🍜2️⃣青菜煨麵有啲失望雞湯底但煨到起泡有啲肉酸味道方面正常青菜🥬菌粒撈埋一碗咁3️⃣上海粗炒呢個粗炒有驚喜夠熱顏色深但唔咸味道都調教得香口令我哋追住食好快清晒佢碟4️⃣銀絲卷蒸得鬆軟但唔夠熱點嚟俾bb食(🐷附圖😂)5️⃣蒸素餃皮薄餡料豐富蒸得夠熱好味6️⃣高力豆沙7️⃣豆沙窩餅上次食到似微波爐翻叮出嚟嘅口感我實在太愛豆沙今次俾多次機會有進步但個皮都係唔夠香而且又硬又多油下次未必會再點😔8️⃣芝麻湯圓有驚喜的甜品大大粒湯圓糯米唔痴牙芝麻餡又香又滑又多湯水滋潤,甜而不膩·值得推介係餐前花生🥜少數令我甘心付款的餐前小食·我家大細可以嚟yoho mall試下呢間座位都算寬敞·599.Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生
今日食評✍🏻
翡翠小籠包拉麵@yoho mall
試食指數⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐
侍應態度⭐⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
1130早茶時段入座
唔多人好快入座
不過出食物好慢
後上甜品要等接近20分鐘
出品時間有待改善
好難得同埋長老們出街食飯
所以今日點多幾樣食品
(家人都係蛋素食者)
1️⃣蘭州拉麵

令我哋追住食
好快清晒佢碟

4️⃣銀絲卷
蒸得鬆軟但唔夠熱
點嚟俾bb食(🐷附圖😂)

5️⃣蒸素餃
皮薄餡料豐富