2022-09-21
去行街都會特登去MegaBox行,勝在夠大同多舖頭,AEON, IKEA, 仲有運動公司,消閒好去處除咗舖頭多,食肆都唔少,今次揀咗爆丼屋,睇到Menu勁吸引,以為圖片與實物有偏差,點知上枱係同幅圖冇分別㗎❗️**********三重大極上丼🦀🐟($398)🌟推介🌟份量十足❗️有拖羅、海膽、拆肉蟹絲,醋飯都大碗啲,成座山咁高一開始成片拖羅食咗先,真係非常肥美,啲魚油流晒落啲醋飯度🤤刺身厚薄適中,冇筋,唔會令你覺得好膩海膽鮮甜,下次要試三色海膽盛丼蟹肉圍住碗邊,蟹肉拆到幼細,甜甜地撈飯食,正**********火焰盛丼🔥($165)🌟推介🌟友人唔太好火炙🔥🔥,但係又好想食呢款,點知入到去揀嘅時候,原來有得揀免燒,開心仔😆呢款丼飯有帶子、三文魚🐟、左口魚🐟、蟹棒🦀,丼飯上仲有隻生蛋黃🥚,蛋汁撈飯食一流👍🏻帶子大大粒而且鮮甜三文魚好大片,4片足以蓋咗半個飯🍚左口魚質感彈牙,滿佈魚油蟹棒🦀配沙律醬冇得輸🤭********飲品波子汽水(原味、草莓🍓)($28)係童年回憶,細個好似冇草莓味🙊🙊草莓味波子汽水就好似食咗一粒好濃嘅士多啤梨味糖🍓**********點完餐就會送上麵豉湯
**********
三重大極上丼🦀🐟($398)
🌟推介🌟
一開始成片拖羅食咗先,真係非常肥美,啲魚油流晒落啲醋飯度🤤
刺身厚薄適中,冇筋,唔會令你覺得好膩
海膽鮮甜,下次要試三色海膽盛丼
蟹肉圍住碗邊,蟹肉拆到幼細,甜甜地撈飯食,正
**********
火焰盛丼🔥($165)
🌟推介🌟
帶子大大粒而且鮮甜
三文魚好大片,4片足以蓋咗半個飯🍚
左口魚質感彈牙,滿佈魚油
蟹棒🦀配沙律醬冇得輸🤭
********
飲品
波子汽水(原味、草莓🍓)($28)
係童年回憶,細個好似冇草莓味🙊🙊
草莓味波子汽水就好似食咗一粒好濃嘅士多啤梨味糖🍓
點完餐就會送上麵豉湯