2018-11-23
啱啱同朋友搭船由TST過海到中環,落船見到White Beard 都幾多人幫襯,當時18:30都已經好多人排隊,好受外國人歡迎不過見佢係即叫即整,決定跟風排埋一份。我點了Mozzarella Sticks(HKD 35 / 3 PCS) + Bacon N Cheese Chips(HKD 38) + somersby apple cider (HKD 28)呢間野有炸魚、芝士薯條、炸蝦、炸蠔等等都是以炸物薯條為主,而Chips 都有5種唔同味道,價錢合理唔算太貴,重點係佢係即叫即整,保證係食到新鮮同熱辣辣的!因為是即叫即炸所以都要等大約10分鐘,店舖側邊設有枱櫈方便大家邊聽海浪聲邊用餐好CHILL咁享受開心星期四!反正都要等一黎就當然 飲下somersby apple cider (HKD 28) 聽下海浪聲同朋友傾下計先。等左10分鐘,Bacon N Cheese Chips(HKD 38)終於有得食啦。即叫即炸熱辣辣,薯條好脆口,面頭上既Bacon好香好有煙肉味又唔會過咸!值得一試!加埋一堆溶溶地既Cheese ,根本就係PERFECT MATCH!當你以為一隻薯條食黎食去
當你以為一隻薯條食黎食去都係bacon味? 錯了,佢呢到最少提供7種醤,例如有MUSTARD, HOT CHILI, THAI CHILI, MAYO ETC...只要你好禮貌咁問下店員佢就會比你。
拎多一種醤食落又唔驚會好厭,泰辣醤係最arm配薯條(可能食得M記多 認為薯條應該要配泰辣醤)
坐係店旁邊既枱櫈同朋友吹下水飲下野真係一流
總結: 得閒經過真係可以試下,價錢唔貴,環境舒服,最重要係味道唔錯!聽下海浪聲CHILL下係人生一大樂事!
題外話/補充資料:
就算18:00多係繁忙時段,店員都好有禮貌! 值得一讚