2013-11-26
經过一星期嘅明查暗訪,硏究到边度有D真係比較浪漫情調(靜)既歺庁,响圆方睇完戲,过泥呢边食嘢。Miss.M 去到楼下先知食边間顕得有D緊張,因为我好少吾比佢事前知道去边食我地六点半到,當然無人啦於是一於慢食同慢飲:先点左支burgundy, 响我有限嘅知識同budget 之内。其他酒亦非常岩我心水,可以下次再試前菜一rawn cocktail点解會叫呢?Miss M 既眼光比隔離枱嘅靚虾吸引住,所以我要吸番佢过泥…講笑乍.. haha!!六隻脹卜卜嘅虾加上千島酱汁好簡單,亦好吸引,不过我無食…因为我敏感,C係我的天敵Miss M 幫我掃低晒D比較,我谂吾差!!前菜二: panfried scallop帶子上面有極脆的煙肉個汁都吾錯,主角帶子彈牙已經感覚良好相信襯埋白酒會再提昇多D主菜:十二安士加拿大牛扒合格啦,吾難食,又未去到超正反而配菜牛油西蘭花幾香又有碎杏仁 甜品係signature 9 layers chocolate cake其實睇戲前已經食左LGB cake ,所以佢既競争對手好强。不过完全無令我失望,雖然無九重味,但係甜味火侯剛剛好,外型靚仔,底層係脆脆组成。得!環境亦非常
响圆方睇完戲,过泥呢边食嘢。
我地六点半到,當然無人啦
於是一於慢食同慢飲:
先点左支burgundy, 响我有限嘅知識同budget 之内。其他酒亦非常岩我心水,可以下次再試 前菜一rawn cocktail
講笑乍.. haha!!
六隻脹卜卜嘅虾加上千島酱汁
好簡單,亦好吸引,不过我無食…
因为我敏感,C係我的天敵
Miss M 幫我掃低晒D比較,我谂吾差!! 前菜二: panfried scallop
帶子上面有極脆的煙肉
個汁都吾錯,主角帶子彈牙
已經感覚良好
相信襯埋白酒會再提昇多D 主菜:十二安士加拿大牛扒
合格啦,吾難食,又未去到超正
反而配菜牛油西蘭花幾香又有碎杏仁
其實睇戲前已經食左LGB cake ,
所以佢既競争對手好强。
環境亦非常好,偏靜,吾迫人,可以傾到計。
食下飲下,咁就十一点几。
唯一缺点:食物大部份係牛扖,來得多,可能會悶。