是日Holiday小吃貨嚟到觀塘Shopping,大家知唔知觀塘裕民坊YM²商場花園平台有唔少餐廳,位置就在凱匯樓下,旺中帶靜,朋友話想食酸菜魚,諗起嗰度有間十二味,即刻Gogogo,可惜既係Shopping 完去到,店員話魚已經賣哂😱😱咁今次我地就試吓,魚🐟以外的招牌菜啦!🔹惹味跳跳蛙🐸跳跳蛙即係田雞,肉質鮮嫩,配上香辣的調料,韭菜,辣椒和花椒的香氣在口中迸發,讓人忍不住一筷接一筷🥢🔹霸王辣子雞🐥雞肉外酥內嫩,辣而不燥,吃起來既過癮又不失雞肉本身的鮮美,雞肉與大量的辣椒和花椒一同炒製,使得每一塊雞肉都充滿了麻辣的滋味😻🔹杏仁青檸蝦球🦐蝦球外皮炸得金黃酥脆,內裡的蝦肉卻依然保持著彈牙的口感,而杏仁片的香脆與青檸的清新酸甜完美結合,為整道菜增添了一抹獨特的風味😋第一次食十二味,無魚食😅😅雖然有點失望,不過招牌菜都係十分惹味和出色🤗📍十二味 (裕民坊YM²) 📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓308號舖
是日Holiday小吃貨嚟到觀塘Shopping,

咁今次我地就試吓,魚🐟以外的招牌菜啦!

🔹惹味跳跳蛙🐸

🔹霸王辣子雞🐥

🔹杏仁青檸蝦球🦐

📍十二味 (裕民坊YM²)
📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓308號舖
2024-05-15