餐廳: 樹屋 (H Code)
資訊:

朋友係食素食的,就search 到呢間Tree House餐廳好似評價唔錯,就同佢黎左中環呢間分店到食。叫左兩個沙律碗,一個Marcherita Pizza,仲有Double Chocolate Walnut Brownie,佢啲沙律配菜有好多選擇,其中一款叫左50/50(即係沙律加四重混合穀物)。配料我個人推介香炸茄子同烤椰菜花,香炸茄子好大塊,炸完都仲保留到茄子嘅鮮紫色,入面仲要係又淋又甜,烤椰菜花炸到好香脆,入面仲保留到好香甜juicy,仲要份量好多。Marcherita Pizza上面個純素芝士好香,食多件都唔會覺得膩,可以一件接一件咁食🤤🤤Chocolate Walnut Brownie個黑朱古力味好香濃,唔會死甜,配上核桃粒增添口感,推介。佢食剩嘅廚餘會拎去做回收,會拎去變做有機肥料,好中意呢間餐廳好天然的理念。👍👍

• Fried Cauliflower
  • Fried  Eggplant