2023-01-30
🍚🍴餐廳裝修高級 中餐又懷舊又有創意 新年賀年菜套餐 一家人嚟食團年飯啱曬🍚🥢鮑魚 三文魚 撈起套餐 近幾年都 流行 呢啲撈喜套餐 因為又好玩又好意頭裏面有涼菜紅蘿蔔好似一個沙律重頭戲梗係南非鮑魚. 三文魚刺身 好大塊夠曬霸氣撈起撈起撈到風生水起 係一句口號大家起筷啦食得好開心🏮🧧大家撈起 明年撈到風生水起 🥣紅棗螺頭燉雞湯好足料夠曬火候 等到好入味 下火🦐金沙大蝦碌隻蝦有驚喜蝦好大隻 彈牙 蛋黃好香🐟清蒸老虎斑 老虎斑 夠曬大條啖啖肉 好味 個新年有魚有肉好懷舊🍜發財瑤柱脯伴玉掌 發財瑤柱 鵝掌 新年必食嘅餸菜 有髮菜同埋 瑤柱大大粒 好有新年氣氛🐥懷舊芝麻糖脆皮雞有雞過年 係我哋嘅傳統 隻雞 上面鋪上兒時零食麥芽糖 好香口甜甜地好得意 啲雞仲係好嫩滑好味 形態特別好有霸氣🍚🥄過年錦繡炒飯我覺得好好味 炒得好有鑊氣內有帶子 甜豆等等陳皮紅豆沙湯圓 甜品作為總結 唔會太甜 有一個after taste 湯圓煙韌甜甜地好正 🍸🍹今晚食得好開心呀 啲嘢好好食又有好驚喜又懷舊 價錢唔算貴有坐得舒服裝修豪華 好值得encore❤️
🍚🥢鮑魚 三文魚 撈起套餐
重頭戲梗係南非鮑魚. 三文魚刺身 好大塊夠曬霸氣