2023-06-25
我作為麵包着迷人士,深深被印度烤包嘅特色吸引着,嗰種口感,比起一般麵包更為鬆軟,又比起Pizza更有質感,令我喺去到勁鍾意食嘅程度!一場嚟到一定要盡興,叫咗蒜蓉烤餅and芝士烤餅,呢度嘅烤餅係一份一份咁叫,一份大概有四至五片,差唔多一個10吋Pizza咁上下份量,30幾蚊一份嚟講,真係好抵食👍烤餅全部即叫即整,放入特有嘅烤缸,快速加熱令到佢可以個餅底有特有嘅炭火香,無論係餅面鋪滿蒜蓉,或者烤餅中間夾咗溶心芝士,兩款口味都好好味!識食一定係點勁多汁,所以主菜方面配合烤餅配搭返牛油雞、黃豆咖喱and椰漿咖喱煮全條鯧魚。咖喱今次揀咗唔係咁辣嘅,用來整魚我哋唔係太習慣,配黃豆就勁好味。我尤其鍾意呢種半軟硬,食起嚟仲有豆豆嘅口感,特別香!牛油雞都食到舔舔脷,雞肉都幾滑,尤其個醬汁甜甜地,帶少少獨特嘅印度spicy ,食落好惹味,沾滿汁嘅烤包完全係停唔到口lol!