2023-03-24 71 瀏覽
為左慶祝Duffy 入屋7個月,我地決定帶番去領養佢既西貢行下。行到西貢碼頭見到間好chill 既餐廳 Turtle by the Sea, 狗仔可以係露天地方,成日都有狗仔行過,Duffy 好鬼開心。今日仲要天氣好好,好舒服,望下menu合理價錢,就決定試下。講真我通常對呢d食環境既地方都期望不大,點知由第一杯既drink 到dessert 都令我好surprise。因為老公揸車就叫左2杯mocktail ,一定要試wildberry sour,酸酸地嘅青檸汁連埋甜甜既雜莓同梳打令到杯飲品好Fresh,可以encore 。另一杯lychee lover 因為有mint 好特別,好似真係飲緊酒。Appetiser我地叫左酥炸魷魚,食過就知要做到酥炸又唔油,魷魚入味又唔韌,呢到就做到啦。由於我地係食肉獸,老公叫左Ribeye 黎到先發現成330g,中間好粉嫩得黎唔會血淋淋,真係做到medium well。放入口時好有牛味又唔鞋。另外,一定要試我叫既羊扒配薯蓉,薯蓉幼滑唔特別講,balsamic mint sauce好夾羊扒,而且羊扒一d都唔羶。另外一定要叫大家估下$288有幾多件?竟然有

另外,一定要試我叫既羊扒配薯蓉,薯蓉幼滑唔特別講,balsamic mint sauce好夾羊扒,而且羊扒一d都唔羶。另外一定要叫大家估下$288有幾多件?竟然有3件大大件,性價比超高。

一頓完美的晚餐當然唔少得甜品啦,呢度竟然見到少有嘅火焰雪山導航Menu寫的。貨未到我哋覺得四個人都夠食。我哋仲見到隔籬枱有人叫呢個做birthday celebration,餐廳仲會播生日歌又有人過嚟同你講生日快樂,好有氣氛。

總結下次一定要下午帶埋細路黎chill 下,試埋佢d pizza 同pasta。餐廳西貢正常餐廳價錢,但五星級酒店既味道同五星酒店都未必有咁靚既環境,仲要pet friendly 。
PS service 好好,staff 對人對狗仔都好nice 👍