今次我地去一間觀塘既打卡cafe,呢間餐廳可以話係特登走黎食,朋友介紹話呢度既焦糖咖啡好正,叫我黎試,所以我地特登黎食餐飯,順便relax下😌香蔥鴨肉芝士墨西哥薄餅($98)呢個薄餅都幾有特色,裡面既芝士鴨肉薄薄一層,有d似pizza既拉芝feel,每人兩件食下都夠食🥙是日餐湯&任選飲品(跟餐+$88)呢度嗌主食可以加$88轉餐,有湯同件麵包,另外再可以自選飲品,而我當日飲既就係忌廉磨菇湯,件麵包要黎點d湯食就最好🫕🥖香煎牛小排紅咖哩意大利飯($188)呢個意大利飯既牛小排煎得唔錯,外面熟,裡面紅,口感岩岩好,佢個咖哩同我地食中式既味道感覺唔同,佢似係喇沙味,飯唔算太硬,岩我地食🥩法式焦糖卡士達梳乎厘班戟($88跟餐可以半價加甜品)(半價後$64)呢個梳乎厘size真係超大份,拎黎既時候好香,個醬一d都唔‘漏’🥞Dalgona Honeycomb Coffee Latte($88跟餐已包)杯咖啡係呢度最特別既飲品,有幾塊焦糖放面,慢慢溶入咖啡裡面,溶完甜度岩岩好☕️Grapefruit Summer Soda($46)呢杯梳打好岩依家既夏日天氣,好清新既味道,帶有d柚子味🍹呢間餐廳環境同

香蔥鴨肉芝士墨西哥薄餅($98)

是日餐湯&任選飲品(跟餐+$88)

香煎牛小排紅咖哩意大利飯($188)

Grapefruit Summer Soda($46)
呢杯梳打好岩依家既夏日天氣,好清新既味道,帶有d柚子味🍹

呢間餐廳環境同食物都幾好,特登行過黎食都值得,我最鐘意就係個咖啡,真係呢度先飲到😋
2024-06-11
  • 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟