2016-12-14
無意之中發現到原來小甜谷既CWB分店係餐廳而且仲幾多野食 二話不說就用book左位男朋友比我先到餐廳 影左menu比我睇 就咁睇有set lunch有a la carte有甜品 花多眼亂👅我到達餐廳後再認真睇多次menu之後就叫左一個set lunch同幾款小食泰式柚子沙律 HKD60個汁酸度適中 好開胃 不過都幾辣日本廣島炸蠔蕃茄蟹肉意粉 HKD78(set lunch)真係食到啖啖蟹肉 再加埋鮮蕃茄既汁 好夾Set lunch配既柚子玫瑰花蜜香草芝士單骨雞翼 HKD62聽個名好似好吸引 但食落覺得雞翼偏甜同埋啲芝士係無乜味神奇牛油卡疆原條粟米 HKD49同墨西哥烤粟米既做法相似 味道亦相似 就係少左d芝士味同無咁辣宇治焙茶芭菲焙茶味唔多濃但個雪糕幾滑 同埋有一兩粒白玉係結冰狀態。。。宇治抹茶waffle個size係足夠2個人share 啲抹茶醬係黎到先淋落去 幾特別 而且好窩心咁方左一塊麵包係底 以面窩芙太林整體黎講有驚喜 無諗過原來小甜谷既咸食一樣出色 而且餐廳既色調同環境都幾靚
我到達餐廳後再認真睇多次menu之後就叫左一個set lunch同幾款小食 泰式柚子沙律 HKD60
個汁酸度適中 好開胃 不過都幾辣 日本廣島炸蠔蕃茄蟹肉意粉 HKD78(set lunch)
真係食到啖啖蟹肉 再加埋鮮蕃茄既汁 好夾 Set lunch配既柚子玫瑰花蜜 香草芝士單骨雞翼 HKD62
聽個名好似好吸引 但食落覺得雞翼偏甜同埋啲芝士係無乜味 神奇牛油卡疆原條粟米 HKD49
同墨西哥烤粟米既做法相似 味道亦相似 就係少左d芝士味同無咁辣 宇治焙茶芭菲
焙茶味唔多濃但個雪糕幾滑 同埋有一兩粒白玉係結冰狀態。。。 宇治抹茶waffle