2021-08-13 1670 瀏覽
知道呢道日日有 set lunch食,幾surprise,亦吳限用餐時間但只有weekdays 先可訂位。第一次食係Sunday,起碼有一年, 由12.00傾足幾個鍾,其間好多人黎下午茶但幾個朋友好耐無見坐到3點幾, 餐廳都無趕我地走。食物係好食的,3個小餐包,頭盤,main+甜品。如果無記錯以前飲品要加錢的,但上星期一去時係包餐飲,價錢貴左,吳知道係真加價還是將飲品價打埋落去。Set 的份量係少d, 試過散叫塊豬扒大好多,羊扒亦係,吳明點解配菜少得可憐。跟set 係2舊牛,2碟4舊合併同一塊扒差不多,我個豬扒更慘,果日係無骨的,好鞋又細,一望已知要食下午茶,甜品永遠係 panna cotta, 但可加錢換menu 上其他甜品,對這安排好滿意。要講下飲湯隻羹,點解係黑膠?其他餐具又吳係,仲要中心好窄及細,湯會留晒落黎,真係百思不得其解。當天係mushroom soup, 略淡但費事加鹽,都吳太差。最出色一定係甜品,款款都永無失手,包括跟餐的panna cotta 都好好食。牛set 好似收$468, 豬$388 (如果吳係都差不多), 味道還好但實在吳飽,我確係要食左一轉下午茶。反而 a la carte 價錢吳太貴, half lobster & lamb chop only $290 (我食過份量正常), 如果吳想食太飽黎呢道食lunch 吳錯,又或齋食甜品
2021-08-09
慶祝紀念