2016-12-27 1866 瀏覽
TGIF,同事想行遠D去Soho果邊食,上次行過都想試下呢間越南餐廳,一於就去試下啦!由於係Soho,餐廳係全英文的,不過睇menu既材料都大概估到係咩黎,但就悶D得幾款湯粉同撈檬,隊長叫左個牛肉撈檬試下。$68碗撈檬其實都唔平,不過無諗過大碗成甘,我估係我平時去港式越南餐廳食到既2倍份量 ! 食撈檬係會忍唔住手喪倒魚露撈,呢到都有一大支任倒,個檬少都幾好,仲有少少暖暖地,真係即叫即淥,唔係淥定個麵放係到攤凍,放到個麵硬晒,而且麵身都有檬粉少少爽爽地,唔係削身。個魚露好好味,平時應該有落大量味精,食完一定勁口渴,但呢到既無甘咸之餘,仲要無乜味精,好好。至於牛肉既份量都唔少,總之夠你由頭食到落尾,而且都烤得入味。無諗過Soho都有D甘抵食夾大件既餐廳,雖然$68碗麵唔係平,但係平時食到既2倍,而且味道都幾正宗,不過要食就要行條大斜路,食好野就要付出存勒~