2021-07-08 3754 瀏覽
第一次寫食評,某飲食app有discount去試吓呢間附近好荒蕪的鐵板燒餐廳食個early dinner,主要係近老公公司方便泊車又唔會好heavy.晚餐散叫選擇唔多,叫咗兩款happy hour 串燒(冇折),前菜、厚牛扒鐵板燒同炒飯,價錢接近五星級酒店,服務就好大落差,聽電話同侍應算有禮貌,但係唔可以叫主動。食物貴唔緊要、賣相服務同份量都應該配合。性價比好低,本來唔再去就算,但係個乜乜蝦乾炒飯好油膩,可能有兩三匙羹油喺一碗飯裏面,食完太油膩我即刻肚瀉,仲有已經飲咗五六杯綠茶,老公同我返到屋企都勁口渴要再飮幾柸清水先舒服啲。就算主餐牌折扣後性價比都好低,唔好話正價去食,唔會再去啦。蟹籽沙律望吓同隻匙羹比例就知有幾多,$90, 令人諗起多年前的元綠壽司嗰款一模一樣,冇乜味連蟹柳絲都好少。雞泡魚乾熱熱地有汁幾好味,$110 但係份量好少,仲少過平時第二道食lunch set送嗰啲串燒牛舌好大件 $40(冇折)一串,重口味算最好個樣串燒雞腎ok ?$2x (冇折)一串,正常鐵板燒厚切牛扒 $480,分量合理OK啦有啲根海膽炒飯$190一人份量一小碗,OK乾身蔥花蝦乾仔炒飯$110一人份量一
就算主餐牌折扣後性價比都好低,唔好話正價去食,唔會再去啦。

串燒牛舌好大件 $40(冇折)一串,重口味算最好個樣
串燒雞腎ok ?$2x (冇折)一串,正常

鐵板燒厚切牛扒 $480,分量合理OK啦有啲根

海膽炒飯$190一人份量一小碗,OK乾身

蔥花蝦乾仔炒飯$110一人份量一小碗,出事啦一啖已經成口油,好滯食唔晒要俾老公食,行落停車場已經開始搞肚,應該係因為多油。