2018-03-20 1369 瀏覽
今日早左收工,特登過嚟剪完頭髮之後就過對面鋸扒!星期五呀嘛,係應該好好咁relax下~呢間小店嘅門面一啲都唔起眼,但其實入面嘅扒好高質,而且價錢經濟實惠!入面嘅裝修好簡單,有少少工業風嘅感覺。一坐低,梗係一人點一份扒啦,我揀咗豬,老公就食牛加$38就可以有餐湯同沙律餐湯冇乜特別,個沙律就幾好食,蔬菜好新鮮爽口,個汁酸酸地,非常開胃然後最邪惡嘅任食薯條就出現啦薯條新鮮炸起,香脆又有薯味,仲有少少黑松露味,一兜好快就俾我哋K.O.左!好在廚房每次炸好都會拎出嚟,問各位使唔使添跟住我哋點咗支野飲,冷壓蘋果汁伯爵茶,估唔到個味好夾,真係幾好飲主角跟住出現!西班牙栗飼豬鞍架份量十足侍應推介我哋食九成熟,所以豬鞍架切開之後仲有少少粉紅色,食落好嫩,好感味道都一流Prime級牛扒當然唔使要全熟,侍應推介四成熟最好味,我哋平時都食開medium rare,四成熟No problem啦!切開之後其實唔會有血水出,生熟度啱啱好!牛扒鮮嫩,味道濃郁,食落唔會有渣墊底嘅薯蓉都唔可以錯過,好滑好creamy!本來仲想食埋呢度嘅熱情果蛋白批,不過食得太多薯條,好飽食唔落,唯有留返下次啦!

入面嘅裝修好簡單,有少少工業風嘅感覺。

一坐低,梗係一人點一份扒啦,我揀咗豬,老公就食牛

加$38就可以有餐湯同沙律

然後最邪惡嘅任食薯條就出現啦

主角跟住出現!

西班牙栗飼豬鞍架份量十足

豬鞍架

Prime級牛扒

切開之後其實唔會有血水出,生熟度啱啱好!
牛扒鮮嫩,味道濃郁,食落唔會有渣

墊底嘅薯蓉都唔可以錯過,好滑好creamy!

2018-03-16
5 分鐘 (堂食)
豬鞍架
Prime級牛扒