2005-07-25
星期日來西貢市食晚飯,間間都好熱鬧喎,呢間咁多人即係話d食物有番咁上下,入去剛好有2 人位,即刻坐低先:炸帶子:哇,咁細粒既?頭盆SIZE就係咁?好彩炸得幾好味,都有D帶子味,點沙律好食過點辣醬;炸生蠔:又係細細舊,睇來頭盆SIZE真係咁!哇呢個點辣醬就好味到不得了,D辣醬應該係佢地秘製,愈食愈辣,非常刺激;T-骨牛扒餐:羅宋湯好多料好好飲,個扒好大塊,好新鮮好香,咬落feel到d肉汁味,食得好開心;連杯凍檸茶都特別香,我諗應該係d茶係靚紅茶。原本已經埋單,個老板走來問我地食唔食甜品,係送既,係白果腐竹糖水(又會咁中式既?),都幾好味,白果好大粒,唔錯!食得好飽,間餐廳都好多人都幾嘈,不過好彩我地坐在近門口位,既可望到出面街的「風景」,又比較冇咁嘈,今餐食得好滿意。