2020-01-10
傳聞是美國傳統recipe 創作既窩夫, 當然要試試! 新手太太決定不煮飯, 今晚和愛人二人世界在上環! 老公點了個晚餐, 係香濃又鬆軟既羊膝, 每啖肉都很入味, 近骨的筋位食到我黏黏舌! 它的薯蓉滿有牛油香, 又有原粒薯仔, 個人認為不錯, 老公就較喜歡完全100% 薯蓉。它有連多配菜提供選擇, 我們要菌類, 香蒜牛油煮, 簡單好吃! 餐本身已跟一份窩夫, 質感算鬆化, 吃到蛋香味, 配既水果有藍莓, 士多啤梨, 香蕉和青蘋果, 的確能中和番個味道, 舒服。我的主菜來了, 班蘭班戟, 一上碟, 一嗅嗅, 班蘭味走唔甩, 班戟行實在路線, 香而棉, 又有口感! 配上糖絲及焦糖脆脆百同進食, 頗有層次感! 要讚的是飲品, 老公點既oreo milkshake 超棒的, 很濃郁, 很像飲icecream, 曲奇味重, 又吃到粒粒曲奇! 而我點既甜酒朱古力同樣不錯, 陣陣甜, 陣陣香, 陣陣濃, 再熱多點我俾滿分! 有咸又有甜, 選擇豐富, 而且現範飲原價coffe, 同一位客人可享第二杯半價, 實在是一個take a rest 又try some best 既good choice.
羊滕
跟餐窩夫