2021-12-30 124 瀏覽
尖沙咀shopping 完又帶左個朋友黎食野加影燈打卡📸油封鴨腿配甜血橙醬$198外皮香脆,入口有種好輕盈既感覺,好soft, 鴨既味道好突出,甜血橙醬完美地中和左鴨既肥膩感🥰好滿意,值得推薦比大家平時cocktail 就飲得多,今次試下Sake cocktails 🍸 Sakekura-salted Sakura, Japanese Pickled Ginger, Sake, Vodka, Ginger Ale打卡好靚🥰顏色好夢幻味道好特別,酸酸甜甜,ginger 味 ,有少少西柚味Mad for Matcha Matcha, Passion fruit, Sake, Lemon, cotton candy, rainbow chocolate 兩款Cocktail 都好靚,好鐘意,上面既棉花糖好甜海膽汁燒蠔,蠔口感好肥美,juicy既海膽汁,個人超鐘意食海膽味 😋柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子$138賣相絕對唔會令人失望,帶子既表面用火槍燒過,外熱內冷口感好鮮甜,配埋柑橘果汁酸酸甜甜每次都必點既前菜煎鮟鱇魚肝,羅勒些利酒醋漬汁煎到熱辣辣,配羅勒些利酒醋漬汁好香好惹味用黎餸酒一流十勝黑毛
尖沙咀shopping 完又帶左個朋友黎食野加影燈打卡📸

油封鴨腿配甜血橙醬$198

Sakekura

Mad for Matcha
兩款Cocktail 都好靚,好鐘意,上面既棉花糖好甜

柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子$138

煎鮟鱇魚肝,羅勒些利酒醋漬汁
煎到熱辣辣,配羅勒些利酒醋漬汁好香好惹味用黎餸酒一流

十勝黑毛豚肉燒,彼卡他醬
燒得好香,黑毛豚肉肥瘦比例超均勻,口感好豐富