2010-07-22
上到山頂,,行完個WAX MUSEUM都已經攰攰地,,,係時候坐低吸收番D糖份,,帶住女朋友就梗係搵間靚D架啦,,,依間歷史最長最古舊既山頂餐廳雖然無TEA SET,,但勝在景靚,,,未坐低已經感受到佢既古舊,,所有枱枱椅椅都係木製的,,,四周圍仲有好多古舊既花瓶呀,畫像呀,,感覺良好,,,木製既枱面雖舊卻感覺好實淨,,只鋪上簡單既餐紙同餐具,,,外面ALFRESCO既環境仲靚,,但怕熱既我地選擇左窗邊就算,,,MENU同好多西餐廳都一樣,,大大張密麻麻,,中英對照,,5洗驚口啞啞,,,好得意既係果度D員工都著住好古老既制服,,灰色類似唐裝既物體,,,反正晚一點都準備去食晚飯,,叫2杯野加個甜品補充下糖份算,,,STRAWBERRY & BANANA SMOOTHIE 幾香幾滑,,係細杯左D,,勝左夠FRESHLYCHEE SMOOTHIE 味道比較人工D,,用新鮮荔枝打出梨都無可能咁香心太軟 岩岩好,,一切已經湧住出梨,,個雪糕放係上面會溶得好快,,焦糖做既伴碟好甜,,岩緊行到腳仔軟既我地,,,有機會真係要坐出面撐下枱腳,,因為佢MENU入面由中菜,西餐,壽司到咖哩都有,,,同女朋友
未坐低已經感受到佢既古舊,,所有枱枱椅椅都係木製的,,,
四周圍仲有好多古舊既花瓶呀,畫像呀,,感覺良好,,,
木製既枱面雖舊卻感覺好實淨,,只鋪上簡單既餐紙同餐具,,,
同女朋友去山頂威既話,,佢想話5知食乜都5得,,實有一樣岩佢口味,,,
唯一係你要帶定多D錢,,2位用SEAFOOD PLATTER都好似要$388 [5太記得清楚].
上網睇過好多新人BOOK依度梨攪結婚PARTY,,咁靚一定妒忌死D姊姊,,,