2019-05-15 862 瀏覽
甚少寫食評嘅我,都忍唔住要喺度話比大家聽呢間餐廳有幾差。話說琴日係同事 last day, 我哋五個人去咗呢間餐廳食 lunch, 12:20pm 到達,當時只有一枱客人响度食緊 set lunch 嘅 appetizer, 跟住我哋坐低,商量完大家都決定叫 set lunch, 其中三個叫 pasta, 我同另外一個同事叫pizza,叫完之後我哋就一路傾計等嘢食。Appetizer 大約咗15分鐘之後到,三個 salads, 二個類似八爪魚加beans嘅物體,個碟八爪魚喊到冇朋友,好似食緊鹽咁,同個 waitress 講,佢剩係俾咗一個好驚訝嘅表情我,跟住就走左。食完頭盤之後,我哋就繼續等個 main course, 我哋幾個女人一路喺度傾計,不經不覺已經等到13:05, 由於我食飯只有一個鐘多D,所以開始催下嘢食,由於佢個廚房係open kitchen,我哋淨係見到一班人喺度無無聊聊行行企企,而當時大約有五枱客人,冇一枱有 main course, 跟住我哋就不停催佢D食物,再過10分鐘,其中兩個pasta到咗,咁同事就開始食,再過多5分鐘我哋個Pizza終於到咗。嗰陣已經差不多1
甚少寫食評嘅我,都忍唔住要喺度話比大家聽呢間餐廳有幾差。
食完頭盤之後,我哋就繼續等個 main course, 我哋幾個女人一路喺度傾計,不經不覺已經等到13:05, 由於我食飯只有一個鐘多D,所以開始催下嘢食,由於佢個廚房係open kitchen,我哋淨係見到一班人喺度無無聊聊行行企企,而當時大約有五枱客人,冇一枱有 main course, 跟住我哋就不停催佢D食物,再過10分鐘,其中兩個pasta到咗,咁同事就開始食,再過多5分鐘我哋個Pizza終於到咗。嗰陣已經差不多13:30,唯有嗱嗱臨開餐。點知當我開始諗住食個pizza,見到個底全部都係油,個Pizza底仲要燶到冇朋友。我當堂火都黎。即刻叫個Waitress過嚟,問佢點食個pizza。佢乜都冇講,淨係收咗我個Pizza。我已經一肚氣,同佢講我等唔切佢再焗個Pizza,跟住我走先。臨走前我仲同間餐廳講叫佢記得取消我個餐。
後來我啲同事食完返嚟,同我講間餐廳本來都冇取消我個餐,係佢哋提佢先識得取消😡
呢啲咁嘅餐廳,請我都唔會再去。
2019-05-07
70 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日