2022-06-24
一個星期又過,話咁快又黎到開心週末食食日,去到呢啲時候當然就係要善待下自己眼耳口鼻啦😎所以食好少少都有原因嘅!近呢兩年喺將軍澳發展得咁快速嘅時候就真係多咗唔少人流,仲要一下子多咗幾個商場,即刻變咗另一個旺角。 🤣喺全新嘅環境底下基本上每一間餐廳都有佢哋嘅吸引力,就唔再係連鎖餐廳咁樣,所以一搵到有興趣嘅話基本上就即刻去品嚐下,其中Route 99 呢一度除咗可以欣賞到外面嘅景色之外裏面嘅格局亦都係非常創新同埋色彩繽紛。😝呢一度就劃分左寵物區同埋非寵物區,咁就係俾返唔同食客方便佢哋可以帶埋自己心愛嘅狗狗嚟一齊進食,🐶如果想靜靜地影吓相嘅話當然非寵物區就完全滿足到,一間餐廳兩種享受。🐶首先小食嚟啲重量級嘅啤酒脆漿炸魚薯條檸檬角配 他他醬,🍟無論係薯條定係炸魚,啤酒脆漿總有佢嘅吸引力就係好薄好脆嘅外層,食落去呢就冇咗油膩嘅感覺,🍟裏面嘅魚柳片片分明,🐟至於薯條當然即叫即炸,薯味十足,🤭每一條都係均勻嘅質地就冇一啲林一啲硬嘅情況。 最後他他將當然就係炸魚薯條必備嘅醬料!淨係食完炸魚薯條都已經飽咗一大半,咁就一於向甜品進攻,🍽叫咗款幾特別嘅榛子朱古力批伴烤棉花糖,🌰一個塔就包含咗幾個元素,面頭嘅烤
淨係食完炸魚薯條都已經飽咗一大半,咁就一於向甜品進攻,🍽叫咗款幾特別嘅榛子朱古力批伴烤棉花糖,🌰一個塔就包含咗幾個元素,面頭嘅烤棉花糖,變得更好拉絲同埋軟軟彈彈,之後裏面呢就係榛子醬,🌰而榛子醬同朱古力絕對係完美濃郁兩重奏,🍫當然太濃郁嘅時候就需要旁邊小小嘅生果來中和一下,🫐但呢一個絕對係令人滿足而且餐廳亦都好推薦嘅甜品😛
一個撻點夠喉,當然要叫埋脆餅半熟芝士蛋糕配海鹽焦糖醬。 🧀呢一個芝士蛋糕絕對係從外觀上或者從味道上都係極之享受。 🍰芝士蛋糕食得多但係真正半熟芝士就真係絕無僅有,🧀見到中間留心芝士真係極之吸引,💛味道亦都係好濃郁嘅芝士味🤣有多重嘅味道同埋多重嘅質感,🧀外面偏硬而中間就好似一個夾心,食到尾段就有少少焦香嘅味道,😋當然淨係食芝士蛋糕就太寡,旁邊嘅焦糖脆餅就帶嚟更豐富嘅味道😝
Route 99 (將軍澳)
將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下19號舖