趁假期約埋班friend喺屋企開party,當然要買d甜品點心招呼朋友。經過圓方呢間Urban Bakery,見到有賣琳琅滿目唔同種類嘅pastry,好似牛角包、車輪酥、蛋糕、曲奇、千層酥、泡芙咁, 每款都有多種口味。法式車輪酥 $32/件店員介紹車輪酥係最新推出嘅產品,暫時有3款口味,見個賣相幾靚我哋每款要咗一件,分別係法國雜莓紫羅蘭、比利時70%榛子朱古力同法國香草。個車輪酥做得好酥脆,食得仲好香牛油味。最驚喜嘅係除咗面層唔同口味嘅朱古力脆皮,車輪酥入面都fill咗唔同口味嘅幼滑忌廉,食起上黎唔會太乾。個人覺得榛子朱古力最好食,朱古力味好香濃,又有香脆榛子果仁。迷你鮮果忌廉泡芙 $168/12件佢呢度嘅party box set就岩哂開party,每個set有12件,size比一般細少少,整齊咁排列喺盒入面感覺就夠哂體面。喺云云嘅款式入面我就揀咗鮮果忌廉泡芙,有芒果同士多啤梨兩款口味,一黃一紅顏色鮮豔,賣相精美。泡芙夠脆身,唔會話淋哂,生果新鮮,忌廉比例適中亦都夠順滑。。。URBAN Bake n Take (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西一號圓方1樓1090號舖 3hreesixty

法式車輪酥 $32/件

迷你鮮果忌廉泡芙 $168/12件

URBAN Bake n Take (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道西一號圓方1樓1090號舖 3hreesixty 內