2021-07-08 592 瀏覽
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻如果有睇開👧🏻s啲post嘅話就會知👧🏻s之前去過將軍澳popcorn嗰邊嗰BEANS The Backyard食嘢,而餐廳嘅斜對面其實係有間叫"我想和你無所事事"嘅台式飲品店。見到個店名咁盞鬼,夢想係可以每日都無所事事嘅👧🏻s就緊係要試試佢啦。仲記得👧🏻s一睇到menu嗰陣個個都選擇困難症上身,因為……真係太多飲品可以揀啦‼每個類別下面都有接近五六款飲品可以揀,完全唔怕揾唔到自己想飲嘅嘢。👧🏻s諗黎諗去,最後就揀咗下面嗰兩款黎試啦。😚✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧1) 最愛高瘦蘋果伯爵茶 HK$29蘋果!係蘋果呀!依杯茶一黎到,👧🏻就見到入面有幾塊蘋果片🍎同埋好多蘋果粒,真係一睇就知佢係蘋果茶。飲落就係同普通蘋果茶差唔多,唔會話特別驚豔,不過可以一路飲一路咬下啲蘋果粒都幾正嘅。😉 同埋揀少糖嘅👧🏻就覺得有少少甜,如果大家怕甜嘅話,就可以試下其他有得揀半糖或者微糖嘅飲品啦。😊😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌑😋味道:🌕🌕🌕🌑🌑2)法蘭西芝士奶蓋鐵觀音烏龍 HK$26芝士奶蓋質地唔算太厚身,味道濃郁同時帶有少少鹹味,分量都算非常充足,不過👧🏻覺得如果可以鹹多少少,個芝士味就會更
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

1) 最愛高瘦蘋果伯爵茶 HK$29

😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
😋味道:🌕🌕🌕🌑🌑

2)法蘭西芝士奶蓋鐵觀音烏龍 HK$26

芝士奶蓋質地唔算太厚身,味道濃郁同時帶有少少鹹味,分量都算非常充足,不過👧🏻覺得如果可以鹹多少少,個芝士味就會更出。鐵觀音烏龍嘅茶底🍃有茶香味,入口唔會有苦澀味。不過因為👧🏻中意濃啲嘅茶,依款鐵觀音對👧🏻黎講,茶味有少少淡。🤔同埋👧🏻好建議大家飲嘅時候打開蓋飲咗奶蓋先飲茶❗

😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑
😋味道:🌕🌕🌕🌑🌑

有一點想讚嘅係佢地飲品嘅包裝都會根據飲用嘅需要而有所不同,好似👧🏻s上面嗰兩杯都係可以開杯蓋飲嘅,令人可以好方便咁食埋啲生果同飲個奶蓋。👍🏻總括而言,佢地飲品嘅價錢唔算太貴,質素亦都不過不失,👧🏻覺得如果係想消暑☀️或者路過嘅都可以去試下佢地嘅飲品。☺

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

✨整體評分✨(5分滿分!)
🏠環境:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻服務:🌕🌕🌕🌗🌑