2018-06-08 185 瀏覽
一講到食雞,梗係即刻吹韓風啦。雖然由細到大都有美國上校炸雞俾大家食,但今時今日,食韓式炸雞先係王道(真食又好,打機食又好)。今晚Dinner嚟到Dodam Chicken,放低個電話,好好祭吓五臟廟先!打開Menu,真係乜雞都有,炸嘅、烤嘅、焗嘅,我見到連Stir-fry都有,話就話嚟食炸雞,但實質係超多選擇,連pizza都有!但為免做大嘥鬼,今日叫咗個香蒜焗烤雞、招牌沙律、同埋一客松露薯條。香蒜焗烤雞雖然唔係炸,但食落都好香口,個蜜汁甜甜哋,仲有好香嘅蒜味,惹味嘅汁,包住一件件烤到啱啱好嘅雞件,愈食愈想食。招牌沙律十分足料,最特別係佢面頭放滿芝士粉,令到每一啖都十分滋味,襯哂個烤雞。松露薯條可以話係一大驚喜,原來佢係薯條同番薯條兩溝!超正,簡直係一次過滿足哂兩個願望。咁多美食,梗係要叫支正宗韓國米酒高興吓啦!開心食,咁至係Winner!

香蒜焗烤雞

招牌沙律