2023-08-28
-Wish you a Mamaday-@銅鑼灣.見到朋友黎哩度食飯的相,見到無論裝修同Menu都玩味好重,就已經Bookmark左想帶男朋友黎試下。.一出𨋢就見到木系加色彩繽紛的裝修,周圍都係有趣的攞設,打咭位滿滿。.Menu每道菜的名都勁長,而且每樣都好吸引。.記住,期望愈大,失望愈大···微辣原味雞翼 ($68)雞翼醃得好入味,但唔太食到辣味。外層望落較深色,但完全無燶位。.皮脆肉嫩,雞皮好薄,而且炸得好乾身唔會覺得油膩,咬落仲有肉汁,加埋芝麻提味更為香口。.好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥 ($145)以為會好重咸蛋味,但食落又唔會,味道剛好。Juicy的薄脆批底加上車厘茄、牛油果粒和芝士,連表面都焗得焦香。.蟹肉係原隻連殼蟹鉗,食落比較麻煩,如果係拆埋蟹肉就更好了。.古法烤黑毛豬 ($268)勁大份的烤黑毛豬,外層烤得焦香,加上蕃莤碎,賣相已經好吸引。.黑毛豬燒得比較乾身,配搭埋芥茉醬,味道好搭。.還有滿滿的新鮮沙律菜,配上開胃酸醋汁,中和了黑毛豬啖啖肉的油膩感。.豆腐豆腐豆腐咖啡 ($56)凍咖啡上放了大大球超重豆腐味的雪糕,就算唔落糖漿都好好味。.薄荷青檸梳打($56)
@銅鑼灣
Menu每道菜的名都勁長,而且每樣都好吸引。
記住,期望愈大,失望愈大···微辣原味雞翼 ($68)
好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥 ($145)
蟹肉係原隻連殼蟹鉗,食落比較麻煩,如果係拆埋蟹肉就更好了。
古法烤黑毛豬 ($268)
黑毛豬燒得比較乾身,配搭埋芥茉醬,味道好搭。
豆腐豆腐豆腐咖啡 ($56)
凍咖啡上放了大大球超重豆腐味的雪糕,就算唔落糖漿都好好味。
薄荷青檸梳打($56)
薄荷同青檸的配搭好清新,非常適合夏天飲用。